top of page
Search

Lære norsk på nett gratis

Updated: May 9, 2021

LÆR MER NORSK er et senter for innvandrere som vil lære norsk på nett gratis. Vårt ønske er også å være et sted hvor innvandrere kan finne nyttig informasjon og få svar på spørsmål. Innvandrere har mange utfordringer og vi bruker all fritid på å hjelpe. Du finner oss på Youtube, på Facebook og her på nettsiden. Hjelp andre å finne oss! Fortell at vi her her!

Norge er et rikt land og et sterkt demokrati, og hele systemet er basert på informasjonsteknologi. Du finner alt du trenger på mobilen eller computeren - både underholdning, informasjon, tjenester og hjelp. Og selvfølgelig kan du også lære norsk på nett gratis.



Ikke veldig hyggelig - men likevel nyttig

Det norske systemet er egentlig veldig bra, men teknologien gjør at folk mister kontakt med hverandre. Vi bruker mer tid på internett, enn på å besøke hverandre. Alt du trenger - alle tjenester - ligger på internett. Det betyr at vi ikke trenger ikke å gå ut - når det er dårlig vær, når vi har mye å gjøre hjemme eller når vi ikke har det bra. Men når vi har lite sosial kontakt, blir vi usikker i møte med fremmede mennesker. Kanskje usikkerhet og fremmedfrykt er en av årsakene til at det er så lite kontakt mellom nordmenn og innvandrere?


Ensomhet og sosial usikkerhet er kanskje prisen vi må betale for å bo trygt og godt i et rikt land? Mange tror at Norge er et lykkelig land - men ingen land er perfekt. Det finnes ingen paradis (himmel) på jord. Penger er viktig, men det kan ikke gi oss alt vi trenger 😊




Internett er like viktig som penger i Norge

Nordmenn bruker mye tid på internett. Vi bruker det til å spille og slappe av - på samme måte som folk i hele verden. Men vi er mye mer avhengig av internett enn andre land. All viktig informasjon ligger på internett. Alle offentlige tjenester er på internett. Kontakt med bank, forsikring, lege, skole, strøm, internet, mobil, hjelpesystemet, kommunen, staten - ALT skjer på internett - og nesten bare på internett. Trenger du hjelp? Da møter du ikke mennesker, som forklarer hva du må gjøre. Nei. Du møter en nettside med informasjon - vanligvis bare på norsk. Det er vanskelig. Men det er også en viktig grunn til å lære norsk. Du trenger lærebok og kurs. Det koster penger. Da er det bra at du også kan lære norsk på nett gratis.


Hvordan kan du klare deg i Norge - uten å lære norsk - og uten å lære internett? I Norge kan du ikke leve normalt uten å bruke internett. Dette er et problem for de innvandrerne, som ikke har brukt pc og mobil i hjemlandet - like mye - og på samme måte, som vi gjør i Norge. Det blir mye nytt å lære - i tillegg til å lære språket. Jeg kan forstå at folk gir opp. Men personer som ikke kan bruke det norske systemet, kan aldri bli selvstendig. De vil alltid være avhengig av andre - og det er en ubehagelig situasjon.



En ting er viktig: Du skal ikke føle skam, hvis du ikke kan bruke internett. Husk at du ikke er alene. Det er mange - også norske personer - som er usikker på hvordan man bruker pc, nettbrett og mobil. Det er ikke negativt. Folk respekterer deg hvis du prøver å lære, og mange vil hjelpe hvis du trenger det. Ikke vær redd for å spørre! Kanskje folk tenker negativt, hvis de ser at du ikke prøver å lære - for eksempel hvis du har barn. Da kan de kanskje tenke at du ikke tar ansvar.


Så mange muligheter

Folk som bruker internett, vil alltid lete etter nye muligheter for å lære norsk på nett - gratis eller ikke. De ser etter alt mulig - apper, videoer, filmer, lydbøker, kurs, podcasts, Facebookgrupper. Det er bra å være nysgjerrig. Det er bra å tenke positivt. Du kan klare alt, selv om det er vanskelig. Er du aktiv kan du lære mye. Da får du også et bedre liv i Norge.


Hvordan gjør du? Du må vite hvordan man søker. Du må vite hva du skal søke etter. Egentlig trenger du ikke å lete så mye. Internett er fullt av nettsider med ord, setninger og informasjon du trenger. Lær norsk på nett gratis !!! Alt du gjør - skrive, søke, lese, skrive, søke, lese - kan hjelpe deg å forstå mer. Det er ikke bare spesielle lære-ressurser som gir deg mulighet til å lære.


Alle nettsider har ord, setninger og tekster som er viktig å lære. Vi har for eksempel viktige sider som nav.no eller altinn.no Kanskje du tenker at det er vanskelig eller kjedelig informasjon. Men her finner du språket du trenger - språket alle voksne mennesker i Norge, må kunne, for å ha kontroll på sin situasjon.



Bruk Facebook til å lære norsk på nett gratis

LÆR MER NORSK har en gruppe på Facebook. Der kan du spørre andre hva et ord betyr. Jeg tenker alltid at en Facebookgruppe gir deg en flott mulighet til å lære norsk på nett gratis. Men jeg ser at ingen bruker denne muligheten. For meg er det merkelig. Hvorfor er du med i en gruppe, hvis du ikke bruker den til noe? Hva venter du på? Er du redd? Er det noe du ikke forstår eller kan? Kanskje jeg er uhøflig som tenker dette. Men hvis jeg hadde ei Facebookgruppe med lærer, da ville jeg bruke muligheten. Kanskje du ikke forstår at LÆR MER NORSK jobber hardt for å gi deg en mulighet til å lære norsk på nett gratis? Men vi kan ikke hjelpe, hvis du ikke vil ha hjelp 😊😊😊


Bruk Youtube til å lære norsk på nett gratis

Mange lærere lager mange flotte videoer på YouTube. Norsklærer Karense har jobbet med dette i mange år. Det er en fantastisk jobb hun har gjort for å hjelpe folk.


LÆR MER NORSK har også videoer på YouTube, men ikke så mange som Karense. Vi jobber også på en litt annen måte. Folk er forskjellige. Da er det veldig viktig at vi har internett - der det finnes mange forskjellige typer videoer og mange måter å lære norsk. Jeg håper du får den hjelpen du trenger for å se alle mulighetene du har til å lære norsk på nett gratis.





SIRINAN 🌹

Privatlærer i Norsk / Privatundervisning





1,904 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page